E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Norveški ambasador u poseti Sjenici (FOTO) (VIDEO)

Ambasador Kraljevine Norveške u Beogradu, Nj. E. Arne Sannes Bjornstand boravio je, 25, maja, u Sjenici i sa predstavnicima opštine učestvovao u pripremi za održavanje manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“.

U razgovoru sa predstavnicima opštinskih vlasti Sjenice, ambasador Bjornstand je istakao da Sjenica i čitav region raspolažu izuzetnim prirodnim pogodnostima i da to treba iskoristiti u cilju razvoja ovog dela zemlje.

Ambasador Bjornstand je izrazio ponos što će deca Sjenice predstavljati Kraljevinu Norvešku u finalnom takmičenju manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“, ističući da je međusobno povezivanje i razmjena kulturnih vrednosti od izuzetnog značaja za zbližavanje i naroda i zemalja.

ambnor2

ambnor3

„Neki delovi Sjenice podsećaju me na moju zemlju, prvi put sam ovde ali ću sigurno ponovo doći“, rekao je ambasador Bjornstad.

U pratnji svoje supruge, opštinskog rukovodstva i rukovodstva manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“, ambasador Bjornstand je obišao centar Sjenice, Ski centar Žari i upoznao se sa specifičnostima ovoga grada.

Predsednik opštine Sjenica, Hazbo Mujović izrazio je zahvalnost norveškom ambasadoru na tome što će njegova zemlja biti podrška deci Sjenice na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“, ističući tom prilikom da Sjenicu i Norvešku vežu slične prirodne karakteristike i sklonost prema zimskim sportovima, odnosno nordijskom skijanju.

Izvršni direktor manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“, Igor Karadarević rekao je da su deca Sjenice „položila test“ i da spremno čekaju finale u Ćupriji.

„Srbija u ritmu Evrope“ je najveća dečija manifestacija u Srbiji. Cilј manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje lјudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja.

Finale ovogodišnjeg takmičenja održaće se 19. juna u Ćupriji, prošlogodišnjem pobedniku manifestacije, uz direktan TV prenos na prvom programu RTS-a.

Video: Sjenica.com