E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Završni događaj Evropskog PROGRES-a

U Beogradu je održan završni događaj programa Evropski PROGRES  zahvaljujući kojem je opština Sjenica realizovala više projekata. Tom prilikom predsednik opštine Hazbo Mujović dobio je zahvalnicu za dobru saradnju i uspešnu realizaciju projekata.

Događaju je prisustvovala premijerka Srbije Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ambasador i šef delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji, Sem Fabrici, ambasador Švajcarske u Srbiji, Filip Ge, kao i predstavnici  34 opštine obuhvaćene programom Evropski PROGRES.

Tokom tri godine, kroz 254 projekta koja su se realizovala u svim opštinama, Program je doprineo jačanju konkurentnosti lokalnih samoupara i lokalnih ekonomija, poboljšanju poslovne i socijalne infrastrukture i povećanju kvaliteta života lokalnog stanovništva.

Neki od projekata koje je opština Sjenica realizovala zahvaljujući programu Evropski PROGRES su:

  • Izmeštanje i zamena AB cevovoda u ulici Kralja Petra I, vrednosti 112.000 evra,
  • Geografsko-informacioni sistem uspostavljanja opštinskog katastra podzemnih instalacija – GIS, vrednosti 120.000,00 evra,
  • Stručna praksa za 16 polaznika, vrednosti 27.000 evra,
  • Plan detaljne regulacije 1 i 2, vrednosti 17.000,00 evra,
  • Plan detaljne regulacije koridora infrastrukture za područje planineg Golija zajedno sa 7 opština i gradova.

Projekat rekonstrukcije zelene pijace je pokrenut od strane programa Evropski PROGRES, a projekat sprovodi Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU, Ministarstva finansija. Inicijalna vrednost projekta iznosi 350.000 evra.

Više infomacija o projektima koji su realizovani na području opštine Sjenica možete videti OVDE.