E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Nove mjere u suzbijanju širenja korona virusa: Kraće radno vrijeme i neradni vikendi

Štab za vanredne situacije opštine Sjenica obavještava građane i privredne subjekte  da su od danas na snazi nove mjere za borbu protiv korona virusa koje je usvojila Vlada Republike Srbije.

Prema novim preporukama radno vrijeme ugostiteljskih objekata (kafića, restorana, barova i noćnih klubova) prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica, dječijih igraonica, frizerskih i kozmetičkih salona, salona za njegu ljepote, objekata iz oblasti sporta i rekreacije (teretana, fitnes centara i sl. ) je radnim danima od 5 do 17 časova. Vikendom neće raditi.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju djelatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedjelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna djelatnost.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično, gdje se po pravilu ne ulazi u objekat  prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Još jedan izuzetak predstavljaju restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smještaja. Oni mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana.

Također, objekti i radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bijele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – mogu da rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom, do 17 časova.

Svakog dana bez ograničenja mogu raditi apoteke i benzinske pumpe (djelatnost prodaje goriva), kao i ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge.

Nadležne inspekcije službe će strogo kontrolisati poštovanje ovih mjera koje će biti na snazi do 15. decembra 2020. godine.