E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Otvoren Dobrosusjedski klub Sjenica

U  zgradi Poslovnog centra otvoren je  Dobrosusjedski klub Sjenica. U prostorijama Kluba održavat će se edukativne  radionice u okviru projekta Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji. Radionice će početi uskoro a realizovat će ih radioničari iz Sjenice, koji su se javili na Javni poziv za rad u inkluzivnom timu.
Osnovni cilj projekta je stvaranje pristojnih životnih uslova za povratnike iz Njemačke i drugih zemalja putem intenzivne socio-ekonomske podrške održivoj reintegraciji i poboljšanju mehanizama inkluzije u tri grada u Srbiji – Novi Pazar, Sjenica i Tutin.
Projekat je finansiran od strane Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) (BMZ) – Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Nemačke.
Nosilac projekta je ASB South East Europe, implementator IDC Serbia, a partneri na projektu su Grad Novi Pazar, opštine  Sjenica i  Tutin  u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom  agencijom Sandžaka – SEDA i Merhametom Sandžak.