E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Sastanak Partnerskog foruma na izradi Plana razvoja opštine Sjenica

U četvrtak 13. juna 2019. u prostorijama Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela održan je prvi sastanak Partnerskog foruma na izradi Plana razvoja opštine Sjenica.

Cilj sastanka je da se u izradu ovog najvažnijeg strateškog dokumenta uključi širok krug predstavnika lokalne zajednice, pre svega predstavnike privrede, javnih institucija i civilnog sektora, kako bismo zajedno sagledali trenutnu situaciju ali i definisali prioritete razvoje naše opštine.

Tim povodom je održan prvi sastanak Partnerskog foruma kako bi se učesnici i javnost upoznali sa metodologijom i rokovima izrade lokalnog Plana razvoja kao i da bi se načelno identifikovali članovi radnih grupa za izradu samog dokumenta.

Prisutnima su se obratili: Hazbo Mujović, predsednik opštine Sjenica, Đorđe Staničić, Generalni sekretar SKGO, Milovan Filimonović, Savetnik za javne finansije/Rukovodilac Odeljenja za javne finansije u UNDP Srbija.

Na sastanku je znanično i pred javnosti objavljen početak izrade Plana razvoja opštine Sjenica 2020 – 2028. u skladu sa odredbama Zakona o planskom sistemu Republike Srbije  (“Sl. glasnik RS”, br. 30/2018).  Takođe je bilo reči o značaju planiranja, kao i koracima i aktivnostima u okviru procesa izrade Plana razvoja opštine Sjenica.

U okviru dnevnog reda prvog sastanka Partnerskog foruma svoja izlaganja imali su, Nemanja Jovičić, stručni saradnik SKGO na temu Metodologije izrade Plana razvoja i ciljeva održivog razvoja, Eldin Mešić, načelnik opštinske uprave i koordinator procesa izrade Plana razvoja opštine Sjenica Edis Muminović na temu procesa i dinamike izrade Plana razvoja opštine Sjenica.

error: :)