E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Novi pokušaji dezinformisanja javnosti

Nakon orkestrirane kampanje koja se neprekidno vodi protiv opštinskih vlasti, predsednika opštine i njegovih saradnika, na društvenim mrežama “osvanula” je i dezinformacija u vezi sa budžetom opštine Sjenica za 2016. godinu.

Pod navodnicima EXKLUZIVNO, sa Facebook profila SDP Sjenica objavljeni su neistiniti podaci u vezi sa planiranim sredstvima za pojedine korisnike budžetskih sredstava i planirane programske aktivnosti budžeta opštine Sjenica za 2016. godinu.

Kao što je javnosti poznato, budžet opštine Sjenica usvojen je na sednici Skupštine opštine Sjenica, održanoj 22. decembra 2015. godine.

Prema toj odluci, iz budžeta opštine Sjenica za proslavu Dana opštine planirano je 350.000 dinara (a ne 19.134.366 ili skoro 55 puta više, kako to navodi SDP), za Ski centar Žari 5.000.000 (a ne 37.503.842 ili 7,5 puta više, kako su izračunali “stručnjaci” SDP-a), za Predškolsku ustanovu “Maslačak” 38.587.125 (a ne 62.866.194 koje cifre nema ni na jednoj budžetskoj poziciji)…

Što se pokušaja plasiranja dezinformacija u vezi sa rekonstrukcijom opštinske zgrade tiče, u budžetu opštine jasno je naznačeno da će se planirana sredstva u iznosu od 5.000.000 dinara koristiti za izgradnju garaža za službena vozila, depoa i platoa ispred opštine, kao i za uređenje unutrašnjosti opštinske zgrade (a što podrazumeva uređenje hodnika, skupštinske sale i drugih potrebnih prostorija), a ne za ono što lažno navodi SDP na svom FB profilu.

Što se „EXKLUZIVNOSTI“ same informacije tiče, budžet opštine nije nikakva skrivena – tajna stvar (pa samim tim, ne može biti ni „exkluzivna“), s obzirom da je javnosti dostupan na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Sjenica, i to na čak tri mesta, u šta se svi mogu uveriti klikom na jedan od sledećih linkova:

http://www.sjenica.rs/dokumenti/Budzet.pdf,

http://sjenica.rs/dokumenti/glasnik/Sluzbeni_glasnik_012-2015.pdf,

http://www.sjenica.rs/dokumenti/informator.pdf.

Na kraju još i podsećanje na činjenicu da na sednici na kojoj je doneta odluka o budžetu opštine za 2016. godinu, odbornici SDP-a čak nisu ni prisustvovali, čime su zapravo pokazali apsolutnu nezainteresovanost za bilo kakvu aktivnost, program ili plan razvoja opštine Sjenica u narednom periodu. Sve ostalo samo je čista manipulacija i dezinformisanje javnosti.