E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Predsednik opštine uputio pismo premijeru Vučiću

Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović uputio je pismo predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću tražeći od njega zaštitu osnovnih ljudskih prava, zagarantovanih Ustavom Srbije.

U pismu se kaže:

“Poštovani g-dine Predsedniče,

Već više od godinu dana opština Sjenica poprište je nesvakidašnjih nasrtaja pojedinih kriminalno-tajkunskih krugova, koji, u sprezi sa nosiocima određenih političkih, tužilačkih, pravosudnih i drugih visokih funkcija sa državnog i lokalnog nivoa i medijskim lobijem, pokušavaju zaustaviti ekonomski napredak i razvoj Sjenice, srušiti legitimno izabranu lokalnu vlast i preuzeti upravljanje opštinom u cilju sticanja materijalne i svake druge koristi.

Nakon direktnog fizičkog napada na mene, od pre tačno godinu dana, nekoliko otkrivenih zavereničkih aktivnosti koje su imale za cilj moju fizičku eliminaciju, kao i konstantnog pritiska i svojevrsnog medijskog linča, ovih dana na Internetu su se pojavili i audio snimci mojih navodnih razgovora, usmereni na direktnu moralnu, političku i svaku drugu diskreditaciju mene kao ličnosti.

U svim navedenim radnjama evidentno su prisutni, jasno uočljivi, prepoznatljivi i lako dokazivi elementi više krivičnih dela.

Kao predsednik opštine, u nekoliko navrata tražio sam od nadležnih tužilačkih i sudskih organa preduzimanje potrebnih mera i radnji u cilju adekvatnog krivičnog gonjenja i kažnjavanja počinilaca takvih aktivnosti, insistirajući na vladavini prava i zaštiti pravnog poretka Republike Srbije.

Kako je, međutim, od strane istih organa izostala bilo kakva ozbiljnija reakcija koja bi bila usmerena na sankcionisanje navedenih aktivnosti i dela, na najdirektniji način, nečinjenjem i nepreduzimanjem potrebnih zakonskih radnji, direktno su ohrabreni njihovi planeri, počinioci i organizatori, što je rezultiralo novom serijom pokušaja moje političke i lične diskvalifikacije u jeku predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore.

Imajući u vidu napred navedeno, kao i činjenicu da se sve to događa u vreme realizacije velikih infrastrukturnih projekata kojima, uz pomoć i podršku Vlade Reublike Srbije, Sjenica doživljava nesvakidašnji i u njenoj dugoj istoriji nezabeležen napredak i razvoj, molim Vas za hitnu reakciju i intervenciju kod nadležnih organa kako bi se zaustavio dalji organizovani rat i hajka protiv mene kao prvog čoveka opštine Sjenica, kao i protiv moje porodice i mojih najbližih saradnika i prijatelja.

Uveren da ćete snagom Vašeg autoriteta i ispoljenom odlučnošću i istrajnosti u suprostavljanju kriminalu i uspostavljanju pravde i pravnog poretka i jednakosti, preduzeti sve kako bi se zaustavilo dalje urušavanje pravnog sistema od strane pojedinaca sa početka ovog pisma, srdačno Vas pozdravljam.

Molim Vas da, u najskorije vreme, primite delegaciju opštine Sjenica na razgovor u vezi sa istaknutim problemima.“

Foto: Medija centar Beograd