E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Savet za bezbednost opštine Sjenica traži maksimalnu odgovornost svih

Savet za bezbednost opštine Sjenica ocenio je, na sednici održanoj 21. oktobra 2015. godine, da je stanje bezbednosti na području opštine Sjenica narušeno događajima u poslednjih nekoliko dana, u kojima je povređeno nekoliko lica, ali da ti pojedinačni slučajevi ne mogu destabilizovati bezbednosnu situaciju u opštini.

Ističući da prema svim počiniocima, za koje je zaključeno da su povratnici u vršenju određenih krivičnih dela, treba preduzeti najoštrije zakonske mere, Savet za bezbednost je zatražio od svih državnih organa da, iz domena svoje nadležnosti preduzmu sve mere na obezbeđenju sigurnosti građana i njihove imovine.

U tom smislu, Savet za bezbednost je istakao neophodnost koordiniranog rada svih nadležnih institucija na sprovođenju preventivnih mera i aktivnosti suzbijanja svih mogućih uzroka nemilih događaja i ugrožavanja bezbednosti građana u opštini Sjenica, te da u tom smislu ne sme biti nikakvih privilegovanih ili zaštićenih lica.

Savet za bezbednost opštine Sjenica traži od nadležnih inspekcijskih organa da maksimalno odgovorno vrše poslove iz svoje nadležnosti i sprovode preventivne kontrolne preglede svih ugostiteljskih objekata na području opštine Sjenica.