E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Odžan “Sjenički maraton” (VIDEO)

Sportska manifestacija “Sjenički maraton” održana je proteklog vikenda u Sjenici. Najbolje rezultate ostvarili su sjenički biatlonci.

Na trci u formi polumaratona, stažu je u najkraćem vremenskom priodu istrčao Redžeb Hodžić dok je  u ženskoj konkurenciji pobedila  Gorčić Sabiha. Na četvrtmaratonu, u muškoj konkurenciji najbrži je bio Emir Hrkalović, a Inesa Zekić u ženskoj konkurenciji. Dio ove sportske manifestacije bila je i “Trka zadovoljstva” gdje je u konkurenciji muškaraca Ensar Šoljanin najbrže pretrčao stazu. U ženskoj konkurenciji, na ovoj trci, prva kroz cilj prošla je Anastasija Vojinović.

Direktor ovog maratona Ismet Biberović istako je da je ovogodišnji maraton dobro organizovan, da nije bilo povrijeđenih takmičara niti bilo kakvih drugih problema tokom, i u organizaciji ovog  takmičenja. On vjeruje da će ova manifestacija narednih godina okupiti još veči broj učesnika.

Predsjednik fondacije “Za lepšu budušnos” Jovo Lojanica, koja je organizovala maraton dodijelio je pehare najuspješnijim sportistima i pozvao Sjeničane da sledeće godine omasove ovu manifestaciju.

“Svojim ličnim primerom, istrčavši pulumaraton, pokazao sam da svi mogu istrčati dvadeset jedan kilometar. Želeo bih da sledeće godine odavde startuje preko hiljadu takmičara, da sport i ljubav prema pravim vrijednostima budu inspiracija učesnicima”, dodao je Lojanica

Podsećamo da se “Sjenički maraton” u saradnji sa Ustanovom za sport i opštinom Sjenica organizuje po drugi put u ovom gradu sa ciljem da promoviše sport, druženje i rekreaciju.

Redakcija / WWW.SJENICA.RS