E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Sjenički karatisti bronzani na Svetskom prvenstvu u Subotici

Sjenički karatisti Ajnur Fijuljanin i Sejhan Metović ostvarili su do sada najveći uspjeh za sjenički karate sport. Oni su, na 23. Svjetskom prvenstvu u šotokan karateu, održanom u Subotici, 10. i 11. oktobra, nastupajući za reprezentaciju Srbije, zauzeli odlično treće mjesto u ekipnoj konkurenciji i osvojili bronzane medalje.

karatasi01

„Ovo je, svakako, najveći uspjeh naših karatista i ja sam ponosan na svoje momke, od kojih i na narednim takmičenjima očekujem slične ili još veće podvige“, kaže trener Karate kluba „Sjenica“ Meaz Zenović, majstor karatea 5. dan.

Učešće sjeničkih karatista na 23. Svjetskom prvenstvu podržala je opština Sjenica i Ustanova za sport i rekreaciju Sjenica.

„Na ovakav način, velikim uspjesima i medaljama na najvećim domaćim i međunarodnim manifestacijama, naši mladi sportisti na najbolji način prezentuju naš grad. Sjenica će i u narednom periodu činiti sve na poboljšanju uslova za bavljenje sportom naših mladih i ja sam čvrsto ubijeđen da će to uvijek davati rezultate i biti od dobrobiti za sve“, kazao je predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović, na prijemu mladih karatista, po povratku sa prvenstva u Subotici, u svom kabinetu.

Na 23. Svjetskom prvenstvu u Subotici učestvovalo je preko 2.000 karatista iz 35 država iz cijelog svijeta, među kojima i dvojica karatista iz Sjenice.