E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Sjenički karatisti među najboljima u Srbiji

Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović sa saradnicima primio je, juče, takmičare Karate kluba „Sjenica“, koji su na državnom prvenstvu užeg regiona Srbije, održanom minulog vikenda u Jagodini, zabeležili veliki uspeh, osvojivši ukupno 19 medalja.

Na tom prvenstvu, koje je kvalifikacioni turnir za državnu selekciju, učestvovalo je ukupno 400 takmičara iz cele Srbije, a sjenički karatisti (njih ukupno 10) osvajači su 8 medalja u ekipnoj i 11 u pojedinačnoj konkurenciji, sve u borbama.

Čestitajući mladim karatistima Sjenice veliki uspeh, predsednik Mujović je rekao da opština Sjenica u mladima vidi svoju budućnost, te da je sport jedan od prioriteta lokalne samouprave i razvoja grada uopšte.

Osnivač i trener Karate kluba „Sjenica“ Meaz Zenović istakao je veliko zalaganje svojih takmičara na ovom i svim ostalim turnirima, zahvaljujući se tom prilikom predsedniku Mujoviću i čitavom rukovodstvu opštine Sjenica na velikoj podršci koju klub ima u realizaciji svih svojih aktivnosti.

U ekipnoj konkurenciji zlatne medalje Sjenici su doneli Tima i Nisa Ličina u konkurenciji kadetkinja, te Ajnur Fijuljanin, Eldan Gašanin i Sejhan Metović u konkurenciji mlađih seniora. Sejhan Metović, Luka Pantović i Ersan Gašanin bili su srebrni u kategoriji juniora.

U pojedinačnoj konkurenici medalje za Sjenicu su osvojili: Imran Zenović – bronzu u kategoriji poletaraca, Milan Šoškić – srebro u kategoriji nada, Nisa Ličina – zlato kod kadetkinja, Tima Ličina – srebro kod kadetkinja, Amel Honić – bronzu u kategoriji juniora, Ersan Gašanin – bronzu u kategoriji juniora, Luka Pantović – zlato u kategoriji juniora, Sejhan Metović – zlato u kategoriji juniora, Eldan Gašanin – zlato u kategoriji mlađih seniora, Ajnur Fijuljanin – srebro u kategoriji mlađih seniora i Monika Gera – zlato u kategoriji seniorki.