E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Ambasadorka Republike Češke posetila Sjenica

Juče je u Sjenici boravila Ambasadorka Republike Češke gospođa Ivana Hlavsova povodom realizovanih projekta u Gimnaziji „Jezdimir Lović“ Sjenica i  Regionalnom centru za razvoj poljoprivrede i sela, koje je ova Amabsada finansijski podržala.

Ambasadorka je prvo prisustvovala sastanku u Kabinetu predsednika  gde se sastala sa rukovodstvom opštine i tom prilikom izrazila  zadovoljstvo i pohvale zbog  uspešno završenih projekata, a takođe je naglasila da je primetila pozitivne promene u gradu i navela: „Investicija u Sjenicu sa svim svojim kapacitetima u poljoprivredi i turizmu je bio logičan izbor. Sjenica zaista služi kao dobar primer gradovima u okolini, a i mi smo prepoznali da bez ozbiljne podrške lokalne samouprave ne bi uspeli“

Predsednik Skupštine opštine Muhedin Fijuljanin zahvalio se Ambasadorki na svesrdnu pomoć koja „nije simbolična, već veoma značajna i najviše možda najveća od strane nekog donatora za Sjenicu, od čijih ćemo rezultatata  tek u budućnosti imati koristi“.

Najnoviji projekat „Rekonstrukcija sportske sale u Gimnaziji“ je nedavno zavšen i Ambasadorka je tom prilikom posetila ovu školu.

U Regionalnom centru za razvoj poljoprivrede i sela održava je kratkta prezentacija dosadašnjeg rada i mogućnosti koje laboratorija ima. Direktor Esad Hodžić izrazio je zahvalnost i rekao da „zahvaljujući tome što su iz Ambasade prepoznali i podržali naše potencijale, doprinosi se da naši proizvođači usklade svoje  standarde Evropskoj uniji“.

Ambasadorka je više puta posetila Sjenicu, a prilikom svoje prve posete obišla je Sjeničko jezero kojim je oduševljena i gde se privatno i vraćala.