E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Ambasadorka Republike Češke u poseti Sjenici

Ambasadorka Republike Češke u Beogradu, Nj.E. Ivana Hlavsova, posetila je, 9. juna, Sjenicu.

Tokom razgovora sa predsednikom opštine Hazbom Mujovićem i njegovim saradnicima, ambasadorka Hlavsova je izrazila zadovoljstvo saradnjom njene zemlje i Češke razvojne agencije sa opštinom Sjenica i, posebno, sa predsednikom opštine Hazbom Mujovićem.

“Sjenica je veoma efikasno odgovorila na sve što se u realizaciji svih projekta koje smo na ovom području vodili od nje tražilo. Posebnu posvećenost pokazao je g-din predsednik i bez njegovog angažmana pitanje je kako bi se svi projekti realizovali”, naglasila je, između ostalog, ambasadorka Hlavsova.

ambasador-ceske-u-sjenici-2

Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović zahvalio se ambasadorki Češke za svu podršku koju je njena zemlja pružila opremanju Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela.

“Zahvaljujući Vašoj podršci naš centar postao je prestižna ustanova u kojoj će naši poljoprivredni proizvođači, kao i proizvođači iz čitavog regiona, imati partnera u unapređenju njihove proizvodnje, a što je sve od velikog značaja za razvoj ovoga kraja”, istakao je, između ostalog, predsednik Mujović.

Tokom boravka u Sjenici, ambasadorka Republike Češke u Beogradu sa saradnicima, obišla je Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici i tom prilikom uručila sertifikate o završenim obukama radnicima tog centra i drugima.

ambasador-ceske-u-sjenici-3

Ona je tom prilikom rekla da se sa tim činom završava jedan ciklus pomoći Republike Češke razvoju ovog centra ali da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu (u opremanje centra Češka razvojna agencija uložila je 200.000 eura).

U nastavku svoje posete Sjenici, ambasadorka Hlavsova je, sa svojim domaćinima, obišla Sjeničku gimnaziju i uverila se u veoma lose uslove u kojima sjenički gimnazijalci pohađaju nastavu.