E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

“BRATSTVO NE POZNAJE GRANICE” – IFTAR U SJENICI (FOTO)

“Bratstvo ne poznaje granice” je slogan ovogodišnje organizacije iftara turske opštine Bajrampaša. Sinoć je iftar upriličen i u Sjenici., uz  kulturno umetnički program. Iftaru je prisustvovalo oko 1.500 ljudi.

Predsedik opštine Sjenica Hazbo Mujović dočekao je predsednika opštine Bajrampaše koji je sa svojim saradnicima i gostima boravio u Sjenici i prisustvovao iftaru: “Bratstvo ne poznaje granice. Bratstvo i prijateljstvo  naše braće na Balkanu sa nama i amanet naših predaka ne prepoznaje granice”, rekao je on.

Celokupan program je imao uživo prenos na tek rumeli tv, kao i jednim dijelom na RTV Novi Pazar.

Predsednik Mujović je ovom prilikom izrazio veliku zahvalnost turskoj opštini i naglasio važnost i želju održavanja  prijateljskih odnosa sa bratskim narodima. Svim građanima je poželeo da sa lakoćom isposte ostatak ramazana.

‘Bratstvo ne poznaje granice “slogan u desetinama gradova, devet balkanskih zemalja, uspostavljanje mostova mira za 13 godina “Bairampasa Opština Bereket konvoj, Srbija Sjenica” je organizovala iftar program u Sportstvoj hali. Posle Iftara  sledio je nastup KUD-a “Jedinstvo” iz Sjenice i ilahije u izvođenju soliste i orkestra iz Turske.

Ovaj karavan čine 3 kamiona, 2 autobusa, tim volontera i 75 ljudi za televezijsko emitovanje. Materijali se snadbevaju iz zemalja gde se organizuje iftar, ali se svi obroci spremaju u  njihovoj kuhinji u kamionu. Karavan je počeo kroz Bugarsku, a završiće se u Istanbulu.