E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Novi sadržaji na Ski centru “Žari”

Potpisivanjem ugovora o realizaciji radova na izgradnji tjubinga sa pratećom opremom i instalacijama, otpočinje izgradnja novog sadržaja na sjeničkom ski centru. Radove će izvoditi preduzeće “Integral Trading Corporation” iz Beograda, zajedno sa preduzećem “Hidromontaža”, takođe iz Beograda. Vrednost radova iznosi 32.228.400,00 dinara (sa PDV-om), sredstva su obezbeđena od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i iz Budžeta opštine Sjenica.

Prilikom potpisivanja ugovora, predsednik opštine Sjenica, g-din Hazbo Mujović, je istakao da su novi sadržaju na Ski centru “Žari” od velikog značaja, jer će doprineti većoj posećenosti, povećanju atraktivnosti celog ski centra, stvoriti uslove za dalja ulaganja i uvrstiti Sjenicu u prepoznatljive destinacije za odmor i rekreaciju. Tjubing kao novi sadržaj će svakako doprineti razvoju Ski centra i Sjenice, pošto će raditi u toku cele godine.

Tjubing staza predstavlja specijalizovanu plastičnu podlogu na kojoj je moguće sankanje, uz pomoć velikih guma, i zimi i leti. Namenjen je posetiocima svih uzrasta kojima je zajedničko jedno – želja za dobrom zabavom. Paralelno sa tjubing „stazom“ izgrađena je i pokretna traka koja će moći da se koristi i zimi za prevoz skijaša.