E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Novi snijeg u Sjenici, putevi u blokadi

Prema informaciji Direkcije za urbanizam i izgradnju Sjenica, zimsko održavanje ulica u gradu i lokalnih puteva na području Sjenice, u nedjelju, 8. februara 2015. godine, vršeno je u ulicama u gradu Sjenica, kao i na putnim pravcima na području Mjesne zajednice Karajukića Bunari (Ugao i Doliće) i Mjesne zajednice Bare. Zbog smrtnog slučaja, interventno jedna mašina Direkcije upućena je i u Brnjicu.

Na raščišćavanju snježnih nanosa na području opštine Sjenica u toku današnjeg dana (ponedjeljak, 9. februar 2015. godine), biće angažovano 7 opštinskih specijalnih vozila i ona će raščišćavati ulice u gradu (po prioritetima i frekvenciji saobraćaja), lokalne puteve na pravcima istok i zapad, kao i putne pravce Sjenica – Krće – Cetanoviće – Rasno, te puteve na području Mjesne zajednice Kladnica.

Prema informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Sjenici je u 9,00 sati izmjerena temperature od minus 9 stepeni, sa subjektivnim osjećajem od minus 13 stepeni, visina snježnog pokrivača je od 25 cm (u Sjenici) do 36 cm (na Radišića brdu) i 38 cm (u Ponorcu).

U Sjenici i okolini snijeg i dalje pada.

Magistralni putni pravac Sjenica Novi Pazar – Sjenica – Aljinovići je prohodan, sa suženjima na pravcu od Duge Poljane do Brnjice i Štavlja, a otežan saobraćaj je i preko Javora prema Ivanjici.

Jutros su u blokadi bili regionalni putevi prema Karajukića Bunarima, preko Buđeva, i prema Barama, gdje su upućene mašine, kao i znatan broj lokalnih puteva.

Snabdjevanje električnom energijom i vodom u gradu je stabilno, a u znatnom broju škola na seoskom području će danas biti skraćena nastava.

U Srbiji je jutros bilo najhladnije na Kopaoniku, gdje je u 8 sati izmjereno minus 14 stepeni.