E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Obilježen Svjetski dan dečije knjige i proglašeni pobjednici pjesničkog konkursa (VIDEO)

U Sjenici je juče održana manifestacija obilježavanja Svjetskog dana dječije knjige. Na ovoj manifestaciji gradska biblioteka “Muhamed Abdagić” predstavila je pobednike, ranije raspisanog  pjesničkog konkursa.

Najbolju pjesmu, u kategoriji studenata, napisala je Lejla Mišorep. Učenica sjeničke gimnazije Emina Feković zauzela je prvo mjesto u kategoriji srednjoškolaca , dok su za najuspešnije osnovce pjesničkog konkursa proglašeni Ena Biberović i Ena Pećanin.

Direktorka gradske biblioteke Muhamed Abdagić Edina Hamidović rekla je da je cilj konkursa bio da probudi svijest kod građana i podstakne ih na pisanje pjesama.

“Cilj nam je bio i da pokažemo da naši sugrađani imaju umeća da kroz pjesmu iskažu neka svoja posebna osjećanja”, dodala je Hamidovićeva

Manifestacija obilježavanja Svjetskog dana dječije knjige, pored proglašenja najuspešnijih učesnika pjesničkog konkursa, obilježena je nastupom gradskog hora i velikim brojem posjetilaca. Manifestaciju je podržala opština Sjenica i Ustanova kulture u ovom gradu.