E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Održana informativna sesija povodom Drugog poziva za predloge projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020 (FOTO)

U Sjenici je danas održana Informativna sesija povodom raspisivanja Drugog poziva za podnošenje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora u organizaciji Kancelarije za evropske integracije Crne Gore i Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije.

Na ovom događaju, u ulozi domaćina, obratio se predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović, rekavši da „Opština Sjenica rado konkuriše na ovakve pozive jer male i nerazvijene opštine imaju mogućnost da poboljšaju kvalitet života građana kroz unapređenje infrastrukture, ekologije, poljoprivrede i povećanje zapošljivosti . Opština Sjenica ima od ranije uspešnu saradnju na prekograničnim projektima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, a trenutno realizujemo projekte sa Crnom Gorom, odnosno opštinom Rožaje  i JKP „Vrela“ sa opštinom Gusinje. Mi ćemo delovati na promociju našeg kraja, da našu zdravu i čistu sredinu dodatno zaštitimo i unapredimo“.

U nastavku, prisutnima su se obratili Jovan Jovović iz Kancelarije za Evropske integracije Vlade Crne Gore i Jelena Šarčević iz Ministarstva finansija Republike Srbije – sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU, koji su predstavili prisutnima uputstva za podnošenje predloga projekata.

Događaju je ovom prilikom prisustvovalo više od 50 predstavnika različitih institucija koji su imali mogućnost da se detaljnije informišu o pozivu, razmene međusobna iskustva i dogovore potencijalne saradnje.

Drugim pozivom opredeljen je iznos od 3,24 miliona evra. Poziv je raspisan 12. septembra tekuće godine, a rok za dostavljanje predloga projekata je 27. decembar 2019. godine.