E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Održana prva redovna sjednica Skupštine opštine Sjenica

Održana je prva ovogodišnja sjednica Skupštine opštine Sjenica. Razmatrane su brojne aktuelne teme, međutim, najviše pažnje su privukle tačke dnevnog reda na kojima je bilo riječi o kupovini objekta za potrebe premještanja Departmana za poljoprivredu Državnog univerziteta u Novom Pazaru iz matičnog objekta u Sjenicu. Na ovaj način želimo da povežemo privatni sektor, sistem obrazovanja i Regionalni cenatr za razvoj poljoprivrede i sela u cilju postizanja liderske pozicije u razvoju poljoprivrede, istakao je Mustafa Baltić, predsjednik Skupštine opštine Sjenica.

Osim toga, riječi je bilo i o novom načinu saradnje između Opštine Sjenica i privatnog sektora kroz privatno – javno partnerstvo. Ovim modelom Opština Sjenica želi na unaprijedi svoj model uprave, ali i da na jedan potpuno nov način, uključivanjem privatnog sektora u cilju rešavanja infrastrukturnih projekata, naglasio je Baltić.

Na sjednici se raspravljalo i o odlukama za izradu projektne dokumentacije za ski centar „Žari“ u blizini Sjenice i za reprezentativni objekat etno – kuće koja se planira u samom centru grada, a koja za cilj ima promociju identiteta, kulture i tradicije naroda na ovom prostoru.

Razmatrali su se i izvještaji o radu Turističke organizacije Sjenica, Ustanove za sport i rekreaciju i Crvenog krsta u Sjenici.