E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Otvorena rekonstruisana skupštinska sala, uskoro e-skupština (FOTO)

Presijecanjem vrpce predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić  otvorili su rekonstruisanu skupštinsku salu.  Rekonstrukcija je izvršena u okviru projekta “Investiciono održavanje zgrade opštinske uprave Sjenica”,  a dobijena je raskošna i reprezentaivna sala opremljena najsavremenijom opremom.

Istaknuto je da je ovo jedan od značajnijih zajedničkih projekata Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Opštine Sjenice.

“Izražavam veliko zadovoljstvo što je ministar Ružić danas ovdje, koji je mnogo u prethodnom periodu uradio za opštinu Sjenica. Jedan od značajnih projekata je i uređenje zgrade Opštinske uprave odnosno skupštinske sale, čiji je rezultat ova impozantna sala ”  istaknuo je predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović.

Ministar Ružić  je kazao da  je Sjenica sada dobila jednu od najljepštih skupštinskih sala u Srbiji.

“Sjenica je jedna predivna opština, sa vrijednim narodom i prelijepim predjelima. Jedna je od najrazuđenijih opština u Republici Srbiji sa najvećim obuhvatom teritorije. Mislim da je zaista značajno što smo uspjeli da zajedničkim snagama realizujemo ovako značajan projekat kao što je “Investiciono održavanje zgrade Opštine” odnosno skupštinske sale” kazao je ministar Ružić.

Podsjetio je da ovo nije kraj i da će Ministarstvo  krajem sedmice u saradnji sa UNDP-om raspisati nabavku za elektronsku skupštinu. ” To znači da će Sjenica pored ovog ruha imati i jednu digitalnu skupštinu sa mikrofonima za sve odbornike, TV ekrane i kamere. Tako da će  skupštinske sjednice izgledati kao neke sjednice Savjeta bezbjednosti UN-.a” zaključio je Ružić.

Predsjednik Mujović i ministar Ružić su potcrtali da je mnogo značajnih projekata ovog državnog ministarstva i lokalne samouprave, a kapitalnim su ocijenili izgradnju moderne Zelene pijace, čija će relaizacija podići kvalitet života građana opštine Sjenica.

“Prva procedura raspisivanja nabavki očekuje s jeseni ove godine. Važno je da se krene sa tim, a nadam se da će sve biti završeno tokom iduće godine.  ”

Ružić je dodao da je u ovoj godini za održavanje manifestacije “Sjenica otvorenog srca” opredijeljeno 2 150 000 dinara s ciljem afirmacije i pozicioniranja Sjenice na turističkoj mapi Srbije.

Nakon otvaranja rekonstrisane skupštinske sale, ministar Ružić i opštinsko rukovodstvo obišli su Zelenu pijacu, mjesto gdje će uskoro početi izgradnja nove, moderne pijace.

Prethodno je u kabinetu održan sastanak predsjednika Opštine Hazba Mujovića, zamjenika predsjednika Radoslava Rakonjca  sa ministrom Ružićem. Razgovarano je o zajedničkim projektima i izuzetno uspješnoj saradnji.

error: :)