E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Počelo postavljenje novih meta na ski centru “Zari” (VIDEO)

Na novoizgrađenom ski centru “Žari” danas je počelo postavljanje novih meta koje će prema riječima Mirsada Hodžića, direktora Ustanove za sport u Sjenici, doprinijeti kvalitetnijim treninzima i predstojećim sportskim takmičenjima na ovom terenu.

Hodžić je rekao da će se završetkom radova na montaži novih meta definisati strelište gde će moći da se održavaju prestižna takmičenja u biatlonu.

“Za predhodno takmičenje korištene su improvizovane mete, međutim, za predstojeći Balkanski kup montaža novih meta će biti završena , tako da će i takmičenje biti kvalitetnije . Radovi će biti završeni u naredna tri dana a izvođač radova je preduzeće iz Požege koje je odabrano putem predhodno raspisanog tendera”, dodao je Hodžić.

On je ovom prilikom istakao zadovoljstvo što će na Olimijskim igrama u Sočiju nastupati i dvojica Sjeničaka, Milanko Petrović i Rejhan Šmrković.

Podsjećamo da ski centar “Žari” u Sjenici u tehničkom smislu može da zadovolji  sve zahtjeve  evropskih tamičenja u biatlonu i skijaškom trčanju. Na ovom terenu održaće se i prvi Balkan kup u biatlonu od 14. do 18.februara ove godine.

[vooplayer vooid=’MjIwODE=’ width=’543′ height=’408′]