E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Putevi i dalje djelimično neprohodni

Magistralni put Sjenica-Novi Pazar je i dalje neprohodan, zbog zastoja u Dugoj Poljani, dok je put prema Ivanjici i Novoj Varoši prohodan.

Sinoć u tri sata poslije ponoći izvučen je poslednji automobil iz zavejane kolone automobila kod mjesta Sušice na putu prema Dugoj Poljani, dok je kolona iz Ivanjice oko ponoći uspjela da dođe do Sjenice.

Zamjenik predsjednika opštine Sjenica, Vojo Trmčić proveo je cijelu noć na terenu, te nesebično sa pripadnicima Vatrogasne službe, Policije i Hitne službe pomogao svim zavejanim ljudima.

Oko stotinu ljudi je spaseno, a mnogi su vraćeni za Dugu Poljanu ili Novi Pazar.

Mašinovođe JP za uređivanje građevinskog zemljišta Sjenica, Gorska služba spasavanja, te veliki broj građana  nesebično su odradili znatan dio posla, te rizikujući sopstveni život nisu odustajali dok nisu izbavili sve zavejane iz kolone.

Mehanizacija AD Novi Pazar – Put nastavila je da čisti i održava prohodnost magistralnog puta.

Jedna osoba na putu prema Dugoj Poljani u mjestu Sušica se smrzla u snijegu. Riječ je o Radovanu Čvoroviću (66) nekadašnjem matičaru Opštine Sjenica koji je pronađen mrtav u automobilu. Čvorović je prošle noći krenuo prema Sjenici iz Novog Pazara , ali je ostao u snijegu tokom velikih snježnih nanosa.

Vatrogasci su izvukli tijelo nastradalog Čvorovića, uviđaj je obavila policija, a dežurni ljekar sjeničkog Doma zdravlja konstatovao je smrt.

error: :)