E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Sastanak direktora SRP Uvac u Opštini Sjenica

U kabinetu predsjednika opštine održan je sastanak sa novoimenovanim direktorom Specijalnog rezervata prirode „Uvac“, Brankom Bjelićem. Sastanku su prisustvovali čelnici opštinske uprave, prijedstavnici Turističke organizacije Sjenica, kao i prijedstavnici planinarsko-speleološkog društva „Zmajevac“ iz Sjenice.

Tema sastanka je odnos Specijalnog rezervata prirode „Uvac“ i opštine Sjenica, zastupljenost lica iz Sjenice u organima upravljanja, ugovora o saradnji izmjeđu SRP „Uvac“ i Turističke organizacija Sjenica, kao i o aktivnostima udruženja i grupa građana, čije su aktivnosti vezane za Sjeničko jezero i kanjon Uvca. Takođe, istaknuto je da se opština Sjenica nalazi u zapostavljenom položaju i da je neophodna veća komunikacija na relaciji izmjeđu opštine Sjenica i Specijalnog rezervata, pogotovu na polju aktivnosti Rezervata na teritoriji opštine Sjenica.

Zaključak sastanka je da postoji obostrani interes za zdravu saradnju izmjeđu opštine Sjenica i Specijalnog rezervata prirode „Uvac“ i najavljen je skorašnji sastanak u Novoj Varoši, na kojem bi prisustvovali i prijedstavnici opštine Nova Varoš, a na kojem bi se razgovaralo o upravljanju i djelovanju ovog Specijalnog rezervata prirode.