E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Sjenica među izuzetnim turističkim destinacijama Evrope

Opština Sjenica proglašena je za jednog od pobjednika nacionalnog konkursa za izbor “Izuzetne destinacije Evrope” na kojem su učestvovale lokalne samouprave sa manje razvijenim turizmom, saopštila je Turistička organizacija Srbije, prenio je Radio Sto plus.

“Ovogodišnji izbor u Srbiji organizovan je sa ciljem da se prepoznaju i nagrade  destinacije koje svojom promocijom obuhvataju teritorijalno-specifičnu gastronomsku ponudu. Poseban naglasak stavljen je na proizvode sa zaštićenim geografskim poreklom”, stoji u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

Na konkursu je trijumfovao Pirot sa gastronomskom ponudom koja uključuje pirotski kačkavalj, pirotsku peglanu kobasicu, staroplaninska jela, pirotski roštilj, sarme od lipovog lista i jagnjeći čomlek, dok je pored Sjenice za prateću destinaciju izabran i Leskovac.

Izabrane destinacije u Srbiji biće uvrštene u “Mrežu izuzetnih destinacija Evrope” (EDEN Network), čiji ciljevi su stvaranje platforme za razmjenu dobrih primjera iz prakse među nagrađenim destinacijama i podsticanje drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog turističkog razvoja.

Izvor: radiostoplus.com