E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Sjenica i Tutin formiraju međuopštinski tim za razvoj

Opštine Sjenica i Tutin oformiće zajednički tim za planiranje i razvoj ljudskih potencijala. Inicijativa o tome pokrenuta je na sastanku rukovodstava dve opštine, prošle nedelje u Sjenici.

„I mi i opština Tutin imamo zajedničke infrastrukturne i komunalne probleme, koje možemo rešiti saradnjom i zajedničkim nastupom kod evropskih fondova i stranih investitora. Jedan od prioriteta razvoja obe opštine je poljoprivreda i naš zadatak je stvaranje dobre istraživačke stanice, kakav je Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici, i zajedničkog razvojnog tima koji će imati zadatak da pripremi pravce razvoja naših opština, kako bi, u skladu sa tim, u narednom periodu povukli štvo više sredstava iz evropskih fondova“, rekao je u vezi sa tim predsednik opštine Sjenica, Hazbo Mujović.

sj-tt-saradnja-2

„Razvoj ljudskih potencijala, kadrova koji će biti spremni da odgovore na sve zahteve Evropske unije i koji će biti generator razvoja naših lokalnih samouprava i ovog područja, osnov je i dobre uprave i budućeg napretka ovog kraja. Stvaranjem zajedničkog tima, koji će biti naučna razvojna baza naše administracije, bićemo spremni i sposobni da u utakmici koja se zove pristupanje Srbije Evropskoj uniji izvučemo najbolji rezultat“, istakao je predsednik opštine Tutin, Šemsudin Kučević.

Kako je dogovoreno na sastanku rukovodstava Tutina i Sjenice, uskoro će uslediti potpisivanje Memoranduma o saradnji dve opštine, nakon čega se planira održavanje prve međuopštinske razvojne konferencije.