E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

SKI CENTAR ŽARI – ZAVRŠNI RADOVI (FOTO+VIDEO)

Na ski centru „Žari“  trenutno se radi na asfaltiranju prilaznih terena , staza i uređenju strelišta za biatlon. Mirsad  Hodžić, direktor Ustanove za sport i rekreaciju  je u izjavi rekao da se očekuje da radovi na asfaltiranju budu okončani kroz narednih nekoliko dana, ističući i to da će već za dvadesatak dana sportisti moći da počnu sa treninzima na rolerima .

zari03

Ovo je jedinstvena staza za biatlon u Srbiji, a ski centar  u Žarima će raspolagati kompletnom infrastrukturom koja će sportistima obezbeđivati kvalitetne uslove za treninge i takmičenja.

zari03

Izvođač aktuelnih radova na ovom sportskom centru je preduzeće A.D. Novi Pazar put, a nadzor vrši Direkcija za urbanizam i izgradnju Sjenica, iz koje naglašavaju  da su zadovoljni kvalitetom radova koji se izvode i očekuju brz završetak nanošenja grubog sloja asfalta . Objašnjavajući način nanošenja asfalta, Rasim Jahić  je dodao da će se u završetku radova staze presvući sitnim asfaltom visokog kvaliteta. Direkcija za urbanizam je pomagala izvođenje zemljanih radova i napravila idejni projekat za ovaj sportski centar.

Biatlon je prvenstveno zimski sport sa disciplinama skijaško trčanje i gadjanje iz puške, ali postoji i letnja varijanta  koja kombinuje gadjanje sa trčanjem, kao i ona koja kombinuje gadjanje sa trčanjem na roler-skijama. Tako da će ova staza moći da se koristi tokom  cele  godine.

Tekst je urađen u okviru obuke za novinare eksperimentalne TV Sjenica.