E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Skupština protiv selektivnog pritiska na privrednike (VIDEO)

Skupština opštine Sjenica održala je, u četvrtak 5. februara 2015. godine, prvu ovogodišnju redovnu sjednicu.

Na sjednici je usvojena nova Odluka o organizaciji Opštinske uprave Sjenica, planovi i programi rada nekoliko opštinskih javnih preduzeća, kao i druge važne odluke.

Novousvojena Odluka o organizaciji Opštinske uprave Sjenica predviđa novu organizaciju Opštinske uprave, u cilju povećanja efikasnosti rada Opštinske uprave i poboljšanju usluga građanima.

Na sjednici je usvojeno nekoliko odluka iz oblasti imovinsko-pravnih i urbanističkih poslova, kao i odluka o pristupanju izmjenama Statuta opštine Sjenica i formiranju komisije za izmjenu Statuta.

Izmjenom i dopunom Poslovnika o radu Skupštine opštine Sjenica, materijal za skupštinske sjednice u budućnosti će se odbornicima prosleđivati elektronskim putem (osim izuzetno kada odbornik zahtijeva da mu se materijal proslijedi na neki drugi način), čime će se postići finansijske uštede u budžetu i efikasnost rada Skupštine opštine.

Odbornici Skupštine opštine Sjenica usvojili su i odluku kojom se daje posebno ovlašćenje Direkciji za urbanizama Sjenica u vezi sa poveravanjem poslova zimskog i ljetnjeg održavanja lokalnih puteva i ulica u gradu Javnom komunalnom preduzeću „Vrela“ Sjenica, koje je od strane opštine i osnovano za obavljanje poslova komunalnih djelatnosti, a kojom će se poboljšati efikasnost rada na održavanju lokalnih puteva i ulica u gradu.

Odbornici vladajuće koalicije usvojili su i poseban zaključak kojom se od Vlade Republike Srbije, premijera Srbije, nadležnih ministarstava, Poreske uprave, Finansijske policije, Republičke inspekcije, kao i nadležnih sudova i tužilaštava, zahtijeva hitno obustavljanje selektivne kontrole i politički motivisanog pritiska na pojedine privrednike u Sjenici.