E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

U Sjenici predstavljena monografija “Merhamet 100 godina” (VIDEO)

Monografija “Merhamet 100 godina” autora Ruždije Adžovića predstavljna je u Sjenici proteklog vikenda. Predsjednik MDD “Merhamet” Hajrudin Šahić ističe da je promocija u Sjenici organizovana u čast sjećana na prvog predsjednika ovog društva u Sjenici Fahrudina Fijuljanina.

Šahić je dodao da je promocija pomenute monografije u Sjenici organizovana u čast svih Sjeničana koji su dali doprinos da ovo društvo postane prepoznatljivo po svojim humanitarnim akcijama na prostoru Sandžaka.

“ Sadržaj monografije daje mogućnost da se na jednom mjestu sagledaju sve aktivnosti Merhameta i prikažu široj čitalačkoj publici. Nadam se da će izdavanje monografije imati odjeka van granica Bosne i Hercegovine kao i Sandžaka”, dodao je Šahić.

Predsjednik ogranka Merhameta u Sjenici Muhedin Fijuljanin  ocijenio je da je rad sjeničkog ogranka Merhameta, u predhodnom periodu, na zavidnom nivou. On je istakao vjerovanje da će u budućnosti ovo dobrotvorno društvo nastaviti sa pozitivnim kontinuitetom u radu.

Govoreći o osnivanju ogranka Merhameta u Sjenici, Heman Muftarević istako je da je ovo dobrotvorno društvo u početku rada nailazilo na poteškoće, ali da su sve prepreke uspješno rješavane i da je mnogima, kroz različite i mnogobrojne akcije, ova organizacija pružila pomoć.

Muftarević je uzrazio zadovoljstvo što mladi iz Sjenice nastoje da nastave tradiciju organizovanja humanitarnih akcija i da pruže pomoć onima kojima je ona neophodna.

Mladi Sjeničani čine okosnicu ogranka MDD “Merhamet” u ovom gradu, a u predhodnom periodu ovo društvo organizovalo je niz uspješnih humanitarnih akcija.