E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Zasijedao Štab za vanredne situacije, donesene naredbe

S obzirom da je na teritoriji opštine Sjenica i dalje na snazi vanredna situacija usljed epidemije zarazne bolesti COVID-19 i da  je evidentiran  veliki broj osoba sa simptomima ove zarazne bolesti zasijedao je Štab za vanredne situacije opštine Sjenica. Donesene su naredbe i preporuke o preduzimanju preventivnih mjera za sprječavanje  širenja zarazne bolesti COVID 19.
Naredbom, koja stupa na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku opštine Sjenica se  zabranjuje okupljanje više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.  Također, ograničava se rad kafića u vremenu od 07 časova do 19 časova. Za vrijeme rada  kafića distanca između lica mora biti dva metra a za jednim stolom mogu sjediti najviše dvije osobe. Istom naredbom zabranjuje se i rad teretana, odnosno vježbanje u zatvorenom prostoru.
Drugom Naredbom, koja stupa na snagu 28. 06. 2020. godine, a s ciljem suzbijanja i sprječavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 i zaštite stanovništva od bolesti zabranjuje se održavanje svih svečanosti (svadbe,babine,suneti i sl) u ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Sjenica.
Štab je na današnjoj sjednici donio i Preporuku da sve vjerske zajednice na teritoriji opštine Sjenica usklade svoj rad prilikom obavljanja vjerskih obreda kako unutar objekata tako i izvan objekata kako bi se zaštitilo zdravlje vjernika i njihovih službenika.
Kontrolu svih naredbi i preporuka Štaba za vanredne situacije vršiće nadležne inspekcijske službe i pripadnici Policijske stanice Sjenica.
error: :)