E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Završena rekonstrukcija sjeničke Gimnazije

Gimnazija „Jezdimir Lović“ u Sjenici je danas, nakon okončanja poslova na  rekonstrukciji objekta, zvanično otpočela sa radom u novoj školskoj godini. Radovi na rekonstrukciji su obuhvatili radove na podovima, sanaciju zidova u svim prostorijama, zamenu stolarije, fasade i krova, kao i potpunu zamenu instalacija u objektu. U pitanju je prva obimna rekonstrukcija od same izgradje objekta, davnih 60-tih godina.

Završetku rekonstrukcije i ponovnom početku rada škole prisustvovali su učenici, profesori i kolege, kao i predstavnici lokalne samouprave. Predsednik opštine Hazbo Mujović tom prilikom je izjavio: „Ovaj projekat je rezultat višegodišnjeg truda i rada. Opština je prethodnih godina uz pomoć donatora realizovala niz manjih ali značajnih projekata rekonstrukcije ove škole, a ovakva rekonstrukcija je zaista istorijski događaj za ovaj grad. Ovom prilikom obećavam da će opština nastaviti  ulaganje u ovu školu za još bolje uslove. Naša želja je da ova škola bude jedna od najlepših u Srbiji“.

Direktor škole Ismo Gicić naglasio je da je sada njihova najveća obaveza da očuvaju obnovljenu školu i da je poteebno obnoviti i školski inventar. Dodao je da je dogovoreno da novi inventar za školu izradi Tehničko-poljoprivredna škola iz Sjenice, a da će sredstva obezbediti opština Sjenica.

Projekat je realizovan uz pomoć Vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i opštine Sjenica. Vrednost projekta je iznosila oko 37,5 miliona dinara (sa uračunatim PDV-om). Projektno-tehničku dokumentaciju je izradilo Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta „Sjenica“. Izvođač radova je biro „RAMARK“ iz Čačka.

error: :)