E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Dan devojčica u Sjenici

Međunarodni  „Dan devojčica“, je 25. april. Tada se organizuje niz manifestacija širom Srbije, koje imaju za cilj da se devojčicama predstave mogućnosti obrazovanja i rada u profesijama u kojima su žene zastupljene. Ovaj dan je obeležen na teritoriji opštine Sjenica uz organizaciju i pomoć đačkog parlamenta osnovne škole ,,12 decembar” i Omladinskog savetovališta u Sjenici. Posebno zaslužne za organizaciju ove akcije su bile predsednica đačkog parlamenta osnovne škole: ,,12 decembar” Amina Mujović, kao i koordinatorke projekta omladinskog savetovališta Anida Fazlagić i Maida Kolić.

Obeležavanje, dana devojčica je organizovano u prostorijama osnovne škole: ,,12 decembar“, sa gošćama različitih zanimanja i profesionalnog  iskustva, kao i nastavnicima osnovne škole. Skupu su prisustvovale i koordinatorka Kanselarije za mlade u Sjenici i pedagog srednje Tehničke škole. Devojčicama se obratila i o svojoj karijeri pričala ekonomistkinja, vaspitačica, pedagoškinja, inspektorka za zaštitu životne sredine i psihološkinja. Devojčice su postavljale dodatna pitanja, informisale se o gore spomenutim zanimanjima, mogućnostima i načinima dolaska do ovih zvanja.

Sa svim ekspertima su devojčice uspele da uspostave dobru komunikacija koja je dovela do obostranog zadovoljstva. Takođe, devojčice su dobile i neke od brošura i flajera naših gostiju (flajeri banke, brošure regionalnog plana uklanjanja otpada sa teritorije naše opštine) itd.

Ostaje nam nada da ćemo i u budućnosti uspeti da organizujemo ovakve akcije, kao i da iduće godine ponovno obeležimo ovaj dan. Drage devojčice srećan Vam dan devojčica.

Autorka: M.sc.psihološkinja Maida Kolić