E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Mujagić: Bićemo servis građanima

Novoizabrani predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić, u prvom obraćanju nakon izbora na ovu funkciju, poručio je odbornicima da su tu na prvom mjestu zbog građana.  Istaknuo  je da Sjenicu u narednom periodu očekuju promjene.
“Ključna riječ, ključni politički stav, ključni politički procesi u vremenu koje je pred nama i pred ovom koalicijom biće promjene. Naravno, promjene na bolje i promjene u svakom segmentu društvenog i političkog života. Sjenica to od ove Skupštine i ove većinske vlasti očekuje. Promjene treba da budu u interesu svih građana Sjenice i takve da svi građani Sjenice osjete promjene u smislu lakšeg, kvalitetnijeg i ispunjenijeg života.”
 
Mujagić je u ekspozeu kazao da se setom ekonomske i infrastrukturne atmosfere, može zaustaviti negativan trend odlaska ljudi.
“Moramo raditi zakonski, moramo raditi predano i moramo se približiti građanima u svakom pogledu. Mi postojimo zbog njih i treba  da budemo jedan servis, kako neki naši nasljednici ne bi pravili faktografiju od koje bi se mi stidjeli. “
 
Osvrnuo se na multetničnost koja je karakteristika našeg društva, te zaključio: “Mi smo mješovita sredina i moramo odati počast multietičnosti gdje ćemo naše međusobne odnose da popravimo.” 
 
Na početku obraćanja, Mujagić je zamolio odbornike da učenjem Fatihe, minutom šutnje ili na neki drugi prikladan način odaju počast preminulima od COVID-a 19.