E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Mujagić: Završetak radova na dogradnji PU “Maslačak“ najkasnije do početka nove školske godine

Delegacija opštine Sjenica, predvođena predsjednikom Munibom Mujagićem posjetila  je Predškolsku ustanovu “Maslačak“ gdje su u toku završni radovi na dogradnji objekta. Ističući da radovi traju 11 godina, predsjednik Mujagić je naglasio da  predstoji još mnogo toga kako bi novi dio vrtića bio funkcionalan.

“Skupština opštine, Opština Sjenica i nova vlast će učiniti sve što je potrebno da se nakon 11 godina, u narednoj školskoj godini, a nadam se i na proljeće u nekom probnom periodu, stavi na raspolaganje taj vrtić djeci. Mi smo u postupku izrade budžeta za narednu  godinu i sve ono što do ovog trenutka nije urađeno a nužno je za upotrebu tog objekta a govorim o opremanju objekta, o namještaju, o učilima, o trafostanici, o uređenju terena, uređenju pristupnih staza i tako dalje, ova vlast će to predvidjeti odlukom o budžetu za narednu godinu i na zadovoljstvo Sjeničaka dati na upotrebu djeci i svojim građanima.“

Direktorica Predškolske ustanove “ Maslačak“ Minela Biberović naglasila je da su kapaciteti vrtića popunjeni  te da će im ovo biti od velikog značaja.

“Kao što je već opštepoznato u vrtiću su prepuni kapaciteti i mi jedva čekamo da se ovaj vrtić stavi u funkciju, prosto, to bi nam značilo zbog rasterećenja grupa a imamo i veliki broj zahtjeva, tako da bi mogli još djece prihvatiti. Eto imamo obećanje da će to biti u najskorije vrijeme. Nama mnogo znači podrška lokalne samouprave, kako zbog naše djece tako i svih radnika koji željno očekuju završetak svih radova i puštanje vrtića u rad.“

Osim predsjednika Opštine, radove na dogradnji objekta, obišli su  i predsjednik Skupštine opštine Sjenica prof.dr. Rejhan R. Kurtović i zamjenik predsjednika SO Veroslav Karličić.

Izvor : Agencija SANA