E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Nestabilna epidemiološka situacija

Do kraja novembra  na teritoriji opštine Sjenica je evidentirano  93 oboljelih, što je u odnosu na prethodni mjesec,  kada je bilo svega 10 zaraženih virusom korona, veliki broj. Na bolničkom liječenju trenutno je 30 osoba. S toga je Štab za vanredne situacije opštine Sjenica konstatovao da je trenutna epidemiloška situacija nestabilna sa tendencijom  usložnjavanja i da je neophodno preduzeti sve neophodne mjere kako bi se stanje stabilizovalo.

Doneseno je niz zaključaka i preporuka. Između ostalog, Domu zdravlja Sjenica je naloženo da pored podataka o broju zaraženih dostavlja i  broj  prvih i kontrolnih pregleda kao i podatke o pozitivnim i hospitalizovanim pacijentima.

Javno preduzeće “Vrela“ će u narednom periodu pojačati dezinfekciju oko Doma zdravlja, škola i drugih javnih ustanova a biće pojačan i rad nadležnih inspekcijskih službi u praćenju sprovođenja mjera Republičkog i Opštinskog štaba za vanredne situacije. Također, u saradnji sa Policijskom stanicom u Sjenici pratit će se i svi dolasci iz inostranstva.  Istaknuto je da su i dalje veliki problem kontakti zaraženih koji su van kontrole, kao i zaražene osobe bez simptoma, koji su potencijalni prenosioci virusa.

Uz upozorenje  da je Republički štab ocijenio da su ova i sljedeća sedmica udarne Štab za vanredne situacije opštine Sjenica apeluje na građane  da budu odgovorni.  U narednom periodu intenzivno će se pratiti epidemiloška situacija i u skladu sa tim preduzimat će se adekvatne mjere.