E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

OBAVEŠTENJE

OBAVEŠTAVAJU SE građani opštine Sjenica da mogu do 11.04.2020.godine obaviti uvid u birački spisak i tražiti upis, brisanje, izmene, dopunu ili ispravku biračkog spisk odnosno donošenje Rešenja na kojima se zasnivaju napred navedene promene u biračkom spisku.

UVID u birački spisak građani mogu izvršiti u Sjenici u ZGRADI OPŠTINSKE UPRAVE (kancelarija br.19) svakog radnog dana u vremenu od 07:00 časova do 15:00 časova.

SVAKI GRAĐANIN (birač) može nadležnoj Opštinskoj upravi, najkasnije 5 dana pre zaključenja biračkog spiska (do 06.04.2020.godine), podneti zahtev da se u birački spiasak upiše podatak da će on-birač na predstojećim  lokalnim i parlamentarnim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji.

OBAVEŠTAVAJU SE građani-birači pripadnici nacionalnih manjina da mogu tražiti upis podataka u Jedinstvenom biračkom spisku-deo biračkog spiska za opštinu Sjenica na pismu i prema pravopisu nacionalnih  manjina, podnošenjem zahteva kod Opštinske uprave opštine Sjenica.

POZIVAJU SE MALOLETNA LICA koja stiču biračko pravo najkasnije na dan izbora da mogu izvršiti uvid u deo biračkog spiska, u cilju provere ličnih podataka upisanih u birački spisak i tražiti upis, brisanje, ispravku i dopunu neke činjenice uz prilaganje potrebnih dokaza.

                        OPŠTINSKA UPRAVA OPŠTINE SJENICA