E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

OBAVEŠTENjE ZA JAVNOST

Obaveštavamo stanovništvo opštine Sjenica da je u periodu od 07.05. do 07.09.2018. godine, od strane stručnog tima Vojske Srbije realizovano tehničko izviđanje, pronalaženje i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava, kao posledica NATO bombardovanja na aerodromu „Dubinje“.

U navedenom periodu pronađeno je i uništeno 26 kasetnih bombi BLU 97 koje su izuzetno opasne po život ukoliko nestručna lica rukuju sa istim.

Stručni tim Vojske Srbije nastaviće tehničko izviđanje, pronalaženje i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava, kao posledica NATO bombardovanja na aerodromu „Dubinje“ u narednoj 2019. godini.

Na aerodromu „Dubinje“ postavljena su vidna obeležja zagađenosti prostora sa neeksplodiranim ubojnim sredstvima i izvršeno je zatvaranje putnih komunikacija koje vode u prostor aerodroma sa fizičkim preprekama.

U cilju zaštite života i zdravlja ljudi, molimo stanovništvo da do nastavka radova na tehničkom izviđanju, pronalaženju i uništavanju neeksplodiranih ubojnih sredstava na aerodromu „Dubinje“, u narednoj 2019. godini, ne ulaze na aerodrom „Dubinje“.

Ovim putem, takođe molimo stanovništvo da do nastavka radova na tehničkom izviđanju, pronalaženju i uništavanju neeksplodiranih ubojnih sredstava na aerodromu „Dubinje“, ne vrše uništavanje vidnih obeležja zagađenosti prostora sa neeksplodiranim ubojnim sredstvima (metalne table i natpisi) i fizičkih prepreka ( drvena krstila i nasipi od peska), koje zatvaraju putne komunikacije, koje vode u prostor aerodroma.