E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Oštrije mjere za vikend

Svi ugostiteljski objekti na teritoriji Republike Srbije, prema odluci Republičkog kriznog štaba, za vikend će raditi od 6 do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu. Poslije 14 časova dozvoljena je samo dostava. Ugostiteljskim objekatima u ski-centrima, služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom – u baštama. “Šalter usluga” za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14 časova. Objekti iz oblasti ugostiteljstva hranu i piće mogu da dostavljaju 24 sata dnevno. Hoteli u čitavoj zemlji mogu svim građanima služiti hranu i piće u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 časova. Od 14 do 22 časa, ova usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smještaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smještaju.  Osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedjelju poslije 14 časova. 

Tržni centri, prodavnice neprehrambene djelatnosti, kladionice, kockarnice, dječje igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove – za dane vikenda radiće takođe od šest do 14 časova.

Sportski objekti koji imaju unaprijed zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namjene i nakon 14 časova.

Objekti koji zadržavaju svoje radno vrijme i na koje se ova ograničenja ne odnose su trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe (u kojima je posle 14.00 dozvoljeno samo točenje goriva), ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske ambulante.

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za njegu ljepote, i objekti iz djelatnosti pružanja zanatskih usluga mogu za dane vikenda raditi od 6 do 20 časova.

Izvor:RTS