E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Postavljen novi vršilac dužnosti načelnika Opštinske uprave

Nusret Nuhović je novi vršilac dužnosti načelnika Opštinske uprave opštine Sjenica. Odluku o postavljenu donijelo je Opštinsko vijeće na današnjoj sjednici na prijedlog predsjednika Opštine Muniba Mujagića. Prethodno je donesena odluka o razrješenju dosadašnjeg v.d. načelnika i zamjenika načelnika Opštinske uprave. 

Također, uz obrazloženje  da je u sukobu interesa kod poslodavca, razriješen je dužnosti opštinski pravobranilac jer mu je potvrđen mandat odbornika u Skupštini opštine Sjenica.  

Vijećnici su, između ostalog utvrdili Izvještaj o radu Turističke organizacije regije Zapadna  Srbija za 2019. godinu sa stavom da je Opštinsko vijeće nezadovoljno raspodjelom sredstava i odabranih projekata u prethodnoj godini. Donesen je i zaključak da se organizuje sastanak sa predstavnicima Turističke organizacije regije Zapadna Srbija sa predsjednikom opštine Sjenica i direktorom Turističke zajednice Sjenica na kojem bi se razmotrila situacija i planovi za 2021. godinu i kako bi Sjenica dobila tretman kakav zaslužuje.

Izvjestilac po ovoj tački dnevnog reda je bio direktor Turističke organizacije Sjenica Mihajlo Tripković. On je istaknuo da je opština Sjenica u prethodnoj godini zabilježila povećan broj posjeta za čak 50 % u odnosu na 2018. godinu. Tako je Sjenicu tokom 2019. godine posjetilo oko  5 390 turista, a ostvareno je oko 7 360 noćenja. 

Inače današnja, druga po redu sjednica Opštinskog vijeća opštine Sjenica  imala je obiman dnevni red, na kojoj je još odlučivano i o različitim zahtjevima pravnih i fizičkih lica.