E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Predsjednik Mešihata IZ u Srbiji posjetio Opštinu Sjenica (FOTO)

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić i predsjednik Skupštine opštine Sjenica prof.dr. Rejhan R. Kurtović primili su predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji muftiju dr. Mevluda ef. Dudića i predsjednika Sabora dr. Envera ef. Gicića. Oni su bili u zvaničnoj posjeti Sjenici, gdje se delegaciji priključio predsjedavajući Povjereništva Medžlisa IZ-e Sjenica Ramiz ef. Hamidović.


Razgovarali su o unapređenju saradnje između Islamske zajednice i Opštine Sjenica.
Muftija Dudić je rekao da je sretan što je Sjenica dobila vlast po mjeri njenih stanovnika, onakvu kakvu žitelji ove opštine i zaslužuju.Pozvao je privrednike iz dijaspore da budu podrška razvoju opštini Sjenica i njenom rukovodstvu.

Predsjednik Opštine Mujagić je kazao da mu je posebno zadovoljstvo što je ugostio muftiju Dudića sa njegovim saradnicima, naglasivši da žele biti na usluzi svim vjerskim zajednicama u domenu u kome to može lokalna samouprava i da će to biti doprinos Opštine Sjenica u izgradnji boljih međuljudskih i međuvjerskih odnosa.


Predsjednik Skupštine opštine prof. dr. Kurtović izrazio je svoje zadovoljstvo zbog ove posjete riječima: „Mi smo počastvovani ovom posjetom i dolaskom vrhovnog poglavara svih muslimana u Srbiji. Želimo da unaprijedimo i podignemo na najviši mogući nivo saradnju između Islamske zajednice i Opštine Sjenica. Kao lokalna vlast imamo obavezu da se aktivno uključimo u rješavanje svih problema Islamske zajednice u čemu očekujemo i njihovo aktivno učešće.”