E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Priznanje predsjedniku opštine Sjenica Munibu Mujagiću od UDDK Srbije

Predsjednik opštine Sjenica Munub Mujagić dobio je priznanje za podršku aktivnostima Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Zlatna kap Sjenica.  Priznanje su mu uručili predstavnici Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srbije prilikom posjete Sjenici. 

“Ispred Saveza udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srbije  tu smo u Sjenici kod predsjednika Opštine Muniba Mujagica koji je dao veliku podršku dobrovoljnim davaocima krvi Sjenice. Uručili smo mu jedno priznanje za taj rad i  njegovo poštovanje prema humanim ljudima. Zadnjih osam, devet mjeseci Sjenica je jedan od najvećih davalaca krvi u Zlatiborskom okrugu i ja im se u to ime zahvaljujem ispred Saveza.  Nastavićemo sa njima još bolji rad” kazao je ovom prilikom Milenko Veselinović, predsjednik Skupstine UDDK RS.

Predsjednik Opštine se  zahvalio na priznanju i naglasio da će uvijek podržati te humane ljude koji daju dragocjenu tecnost.

“Zadovoljstvo mi je sto sam danas imao priliku da ugostim predsjednika Skupštine Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Srbije sa svojim saradnicima i da primim priznanje koje mi znači zato što ono ima posebnu težinu, zato što dolazi iz sfere humanitarnog rada. To  je ono što smo u međusobnoj komunikaciji i razgovorima istakli, da je važno za socijalizaciju i poboljšanje kvaliteta uslova života, a to je ono što nam u ovom trenutku možda najviše fali. Mi smo sa naše strane, preuzimajuci vlast, obećali građanima da ćemo biti na visini zadatka, jer su naše  dužnosti  vrlo odgovorne i da ćemo u svakom segment života činiti napor da se uspostave i ove lokalne  i prema višim organima  linije. U tom smislu smo uspjeli da revitalizujemo lokalno udruženje davalaca krvi. Ono sto mogu da kažem  da ćemo mi na tom putu istrajati i da ćemo podržavati jedan takav humanitarni rad, jedan rad na dobrobit naše ali i šire zajednice. Zbog toga mi je drago da smo danas  ja i predsjednik Skupštine opštine Sjenica imali zadovojstvo da primimo jedno ovakvo priznanje ” kazao je predsjednik Mujagić. 

Cijelu aktivnost su organizovali predstavnici Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Zlatna kap Sjenica , čiji je predsjednik Hasan Bogućanin, rekorder u davanju ove dragocjene tečnosti  u Srbiji.