E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Sastanak predstavnika opštine Sjenica i Vojske Srbije

Povodom priprema za izvodjenje ZTVBG ” MUNJEVITI UDAR 2021″ danas je održan sastanak predstavnika Vojske Srbije i Opštine Sjenica. U ime opštine Sjenica predstavnike Vojske RS primili su predsednik skupštine opštine Sjenica prof. dr Rejhan R. Kurtović i zamenik predsednika opštine  Zdenko Kočović . Delegaciju Vojske Srbije predvodio je pukovnik Muharem Fazlić, zamenik komandanta druge brigade sa saradnicima: potpukovnikom Slavkom Prodanovićem, koji obavlja poslove civilno vojne saradnje, majorom Malić Igorom, koji obavlja vojno policijske poslove i kapetanom prve klase Goranom Lakićevićem koji obavlja pravne poslove u komandi 2.br KoV.

Na sastanku je konstatovana odlična saradnja opstine Sjenica i Vojske Srbije, posebno prilikom izvodjenja vežbe “Sadejstvo 2020”. Predstavnici Vojske Srbije upoznali su predstavnike opštine Sjenica sa planom realizacije vežbe. Na sastanku je zaključeno da će Vojska RS pre vežbe izvršiti sanaciju puteva u mesnim zajednicama i u kancelarijama Razdaginja, Dujke i Budjevo će realizovati akciju “Vojni lekar na selu” kao i podelu knjiga školskim bibliotekama u opštini Sjenica. Predsednik skupštine opštine Sjenica prof. dr Rejhan R. Kurtović istakao je važnost saradnje između Vojske Srbije i lokalne samouprave, stavljajući poseban akcenat na zajedničke obaveze prema zdravlju i bezbednosti lokalnog stanovništva, očuvanju biljnog i životinjsko sveta, kako i ozbiljnom pristupu prilikom izvodjenja vojnih vežbi. “Cilj nam je da pokažemo jedinstvo i saradnju na svim poljima koja predstavljaju zajednička polja delovanja Vojske Srbije i opštine Sjenica, siguran sam da možemo zajedničkim snaga puno učiniti za građane, opštinu i drzavu u konačnici” istako je predsednik Skupštine, gospodin Kurtović.

Pukovnik Fazlić se zahvalio predstavnicima opštine na iskrenom i srdačnom prijemu i krajnje korektnom odnosu prema pripadnicima Vojske Srbije.