E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Sjednica Opštinskog vijeća: Odata počast tragično stradalim sugrađanima

Vijećnici Opštinskog vijeća opštine Sjenica razmotrili su Informaciju o Sporazumu o izmjenama Sporazuma o finansiranju projekta  izgradnje Studentskog doma Državnog univerziteta u Novom Pazaru, u Sjenici. U Informaciji se navodi da je preinačena prvobitna namjena i da se umjesto studentskog gradi učenički dom. Prema Informaciji koja se našla pred vijećnicima je i da je promijenjen kapacitet, tako se umjesto početnih 10 000 gradi 6 000 kvadrata. S toga je donesen Zaključak da se od resornog ministarstva zatraži kompletna dokumentacija od početka gradnje sa obrazloženjem zašto se odstupilo od prvobitnog projekta. 

Donesena je i Odluka o izradi Projekta postojećeg stanja za rekonsturkciju Doma zdravlja u Sjenici. Opredjeljenje Vijeća je  da se postojeće stanje u građevinskom smislu radi „domaćim snagama“. Inače, prema Informaciji Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima objekat Doma zdravlja se nalazi na prijedlogu spiska javne namjene.

Prva redovna sjednica Opštinskog vijeća opštine Sjenica u ovoj godini počela je odavanjem počasti tragično stradalim sugrađanima. Inače, Odlukom Predsjednika danas je na teritoriji opštine Sjenica Dan žalosti.