E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Štab za vanredne situacije : Pogoršana epidemiloška situacija

Štab za vanredne situacije opštine Sjenica na danas održanoj onlajn sjednici je konstatovao da je na teritoriji Opštine trenutno pogoršana spidemiloška situacija i da je povećan broj oboljellih od zarazne bolesti COVID-19. S tim u vezi doneseno je nekoliko zaključaka. Između ostalog,  direktor Doma  zdravlja u Sjenici je zadužen da  preko nadležnog ministarstva traži pomoć u davanju neophodnog medicinskog kadra za potrebe ove ustanove, s obzirom da, kako je istaknuto, trenutno na Internom odjeljenju nema ni jednog ljekara. Također, od nadležnog ministarstva se  traži saglasnost da se pacijenti osim u Užice mogu transportovati i u Novi Pazar.
Zbog povećanog broja pacijenata,  Domu zdravlja Sjenica  je odobreno  i da može da primi u radni odnos četiri spremačice koje će biti angažovane dok se situacija sa zaraznom bolešću ne suzbije i epidemiološka situacija u Domu zdravlja ne normalizuje. Troškove plaćanja spremačica snosit  će Opština Sjenica.
Zaključkom Štaba za vanredne situacije opštine Sjenica, odobreno  je i dvadesetčetvoročasovno  radno vrijeme  hotelima na području Opštine za goste koji imaju aranžamane sa punim pansionom.