E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

REVIZIJA I KONAČNO UTVRDILA: NEMA KRŠENJA POSLOVANJA U OPŠTINI SJENICA

Državna revizorska institucija (DRI) zaključila je da u opštini Sjenica ne postoji kršenje, odnosno povreda obaveze dobrog poslovanja.

U svom Poslerevizionom izvještaju po Odazivnom izvještaju o izvršenoj reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja opštine Sjenica za 2013. godinu, Državna revizorska institucija je konstatovala da je opština Sjenica preduzela zadovoljavajuće mjere i otklonila je i otklanja nepravilnosti iskazane u prethodnom izvještaju.

U izvještaju DRI se ističe da je opština Sjenica u zakonskom roku dostavila Odazivni izvještaj o izvršenoj reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja opštine Sjenica za 2013. godinu koji je ocijenjen VJERODOSTOJNIM.

U izvještaju se pojedinačno navode sve mjere – odgovarajuće radnje koje su opština Sjenica i pojedini budžetski korisnici preduzeli u cilju ispravljanja pojedinih nedostataka u planiranju rashoda i izvršavanju budžeta u prethodnom periodu, evidentiranju zemljišta, zgrada i građevinskih objekata i upisa u knjigu nepokretnosti, potraživanja po osnovu zakupa zemljišta i dr.

O izvještajima Državne revizorske institucije i izvšenoj reviziji poslovanja opštine Sjenica u javnosti i na društvenim mrežama u prethodnom periodu vođena je žestoka medijska kampanja protiv predsjednika opštine Hazba Mujovića, s ciljem narušavanja njegovog ugleda i rušenja opštinske vlasti.