E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Mravko Travko i Latif Moćević za najmlađe Sjeničake (FOTO)

Uz Mravka Travka i Latifa Moćevića mališani iz Sjenice imali su priliku da se dobro zabave, ali i mnogo toga nauče. Koncert ovog  sarajevskog umjetničkog para održan je u okviru manifestacije ”Poslanik u mom srcu“, a u organizaciji Udruženja Svetionik i uz podršku Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Riječ je o dječijem koncertu, a glavni akteri Latif i Mravko Travko, koji su zabavljali djecu, učili ih porukama ljubavi, drugarstva, a sve u cilju podsjećanja na Božijeg poslanika Muhameda s.a.v.s.

Ustanova za kulturu Sjenica bila je ispunjena do posjednjeg mjesta, a u ovom koncertu zabavnog  i edukativnog karaktera uživali su prvaci i predškolci, koji nastavu pohađaju na bosanskom jeziku. Ovim koncertom djeca su kroz pjesmu i ples naučili da postoji i gestovni govor. Uz sjećanje na Božijeg poslanika Muahemeda s.a.v.s. primili su najljepše poruke ljubavi i vjere.

Nakon Sjenice i Novog Pazara koncert MravkaTravka i Latifa Moćevića u okviru manifestacije ”Poslanik u mom srcu”, održaće se i u Rožaju i u Tutinu.