E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

PRIJEM KOD PREDSJEDNIKA OPŠTINE SJENICA

Dana, 22. 02. 2023. godine predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić ugostio je šampiona svijeta u karateu Imrana Zenovića i njegovog trenera Meaza Zenovića.

Na 46-om međunarodnom Skif karate kupu Ruše (Slovenija) koji je održan 18. 02. 2023. godine u mjestu Ruše kod Maribora, Slovenija, učestvovalo je preko 1000 takmičara iz cijele Evrope. Naš vrijedni i primjerni karatista Imran Zenović koji je član reprezentacije Srbije u karateu za kadete do 67kg, također je član i karate kluba Sjenica, ovom prilikom je u juniorskoj konkurenciji pojedinačno osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, kao i ekipno u seniorskoj konkurenciji osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju kao i pehar.

Predsjednik Munib Mujagić je izrazio zahvalnost ovom mladom čovjeku i ukazao na važnost i potrebu za ovakvim primjerima u našem društvu, kao i da čovjek vrijedi onoliko koliko zna i koliko to svoje znanje drugima koristi. Dužni smo da svi zajedno gradimo društvo u kojem će mladi ljudi moći da istaknu svoje potencijale jer na mlađima svijet ostaje.

Lokalna vlast će u budućnosti nastaviti da podržava talentovane sportiste.