E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiju – Završna konferencija i predstavljanje rezultata

Saopštenje za medije

Novi Pazar, 15.12.2021. – U svečanoj Sali Kulturnog centra Novi Pazar održana je završna konferencija i predstavljanje rezultata projekta „Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.

Predstavljeni su rezultati dvogodišnjeg projekta koji je implementiran na teritoriji grada Novog Pazara i opština Sjenica i Tutin uz izložbu radova dece.

Tokom konferencije prisutni su imali prilike da čuju utiske mališana koji su pohađali radionice, kao i korisnika koji su podržani ovim projektom kroz podelu opreme za samozapošljavanje.

Impresivni rezultati su više od 900 radionica za preko 1.900 mališana u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, 98 grantova za samozapošljavanje koji su podeljeni u ova tri grada, uz 270 biznis obuka i 50 VET-ova.

Projekat je bio usmeren kako na jačanje povratničke populacije tako i na podršku lokalnih samouprava te je time grad Novi Pazar podržan u donošenju Lokalnog akcionog plana o socijalnoj zaštiti, opština Sjenica je podržana u razvoju usluge „Savetovalište za decu i roditelje“, a zajedno sa opštinom Tutin projektni tim je radio na Strategiji socijalne zaštite i Akcionom planu razvoja socijalnih usluga.

Odlična saradnja svih partnera na ovom projektu doprinela je poboljšanju uslova života za korisnike iz povratničke populacije, ali i domicilno stanovništvo.

Projekat je realizovao ASB Serbia i IDC u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet – Sandžak , uz podršku Grada Novog Pazara, opštine Tutin i opštine Sjenica, a finansiran je sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) u okviru programa Engagement Global.

 

Za više informacija o projektu ili događaju, molim Vas obratite se:

Marina Velev

Communication Coordinator

Inicijativa za razvoj i saradnju IDC

Mobile: +381 (0) 60 75 74 745, E-mail: marina.v@idcserbia.org