E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

SMOTRA BOŠNJAČKIH NARODNIH IGARA – SBONI 2015. U SJENICI (VIDEO)

U prepunoj koncertnoj sali Doma kulture, u Sjenici je, 9. maja 2015. godine, počelo obilježavanje najvećeg bošnačkog nacionalnog praznika – Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Tradicionalno, program je započeo himnom sandžačkih Bošnjaka „Ja sin sam tvoj“ u izvođenju sjeničkog ženskog hora, a sretan blagdan prisutnima i svim Bošnjacima u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća poželio je Muhedin Fijuljanin, potpredsjednik Vijeća.

U okviru ovogodišnje Smotre bošnjačkih narodnih igara (SBONI 2015), raspoloženoj sjeničkoj publici predstavili su se gosti iz Goražda – KUD Goražde i Folklorni ansambl Ustanove za kulturu Sjenica.

Atraktivnim nastupom, oba ansambla oduševila su prisutne u sjeničkom Domu kulture. KUD Goražde nastupilo je sa sa svojom folklornom grupom koja je izvela nekoliko koreografija, kao i ženskim horom koji se predstavio sa nekoliko sevdalinki.

Sjeničku publiku svakako je oduševio fantastičan nastup domaćih majstora folklora – djevojaka i momaka Folklornog ansambla Ustanove za kulturu Sjenica, pod vođstvom Irhada Rastića.