E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

Svečani prijem učenika generacije 2020/2021 god. (FOTO)

Danas, 18. 6. 2021. god., u opštinskoj sali Skupštine, predsjednik Opštine Munib Mujagić i rukovodstvo Opštine, priredili su svečani prijem učenicima generacije osnovnih i srednjih škola, u opštini Sjenica.

Na svečanom prijemu pored učenika generacije prisustvovali su i roditelji učenika, razredne starješine, direktori osnovnih i srednjih škola kao i predsjednik Skupštine opštine, Prof. dr. Rejhan R. Kurtović, zamjenik predsjenika Skupštine, Veran Karličić i Prof. Rade Rakonjac.

Na početku svečanosti predsjednik Opštine obratio se skupu i poželio dobrodošlicu prisutnima, čestitao je učenicima na postignutim rezultatima, uputio korisne savjete i između ostalog rekao: „..Danas kada završavate svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, želim da uputim iskrene čestitke vama na vašem sjajnom uspjehu, kao i vašim roditeljima koji su nam pružali nesebičnu podršku u procesu obrazovanja i izgradnje karakternih crta vaše ličnosti.

Nastojte koračati stazom koja ima za krajnji cilj samo dobro. Neka znanje koje budete sticali i moral koji oplemeni sve, gdje god se nađe, budu nerazdvojni poput ptičijih krila. Iskoristite vrijeme koje je pred vama na najbolji mogući način a njegove plodove ćete kasnije sa zadovoljstvom ubirati..“

Nakon obraćanja predsjednik Munib Mujagić i rukovodstvo Opštine su uručili nagrade učenicima generacije.

Na svečanom prijemu obratili su se i predsjednik Skupštine Prof. dr. Rejhan R. Kurtović, Prof. Rade Rakonjac, direktori osnovnih i srednjih škola, pojedine razredne starješine, kao i nagrađeni učenici.

Oni su ukazali na važnost i potrebu obrazovanja, da čovjek vrijedi onoliko koliko zna i koliko to svoje znanje drugima koristi. Dužni smo da svi zajedno gradimo društvo u kojem će mladi ljudi moći da istaknu svoje potencijale jer na mlađima svijet ostaje.

Lokalna vlast će u budućnosti nastaviti da podržava talentovane učenike.