E-vijeće  |  Webmail  |  Kontakt           english

U Sjenici alarmantno

Nove snježne padavine pogodile su Sjenicu, između 6. i 7. februara 2012. godine, tako da situacija u ovoj siromašnoj opštini postaje sve alarmantnija. Veliki broj naselja je i dalje odsječen od svijeta. Jedini bezbedniji putni pravac je magistralni put prema Novom Pazaru, dok su svi ostali putevi u potpunoj ili djelimičnoj blokadi.

Posljednjih dana veliki problem počelo je predstavljati i vodosnabdjevanje, a iz sjeničkog vodovoda ukazuju da je vodostaj na najnižem nivou od njegove izgradnje.

 Velika opasnost prijeti i od urušavanja kuća, naročito onih starije gradnje. Do sada na nekoliko stambenih i preko 50 pomoćnih objekata došlo je do urušavanja krovnog pokrivača.

 Zbog lošeg stanja krovne konstrukcije, u znatnoj mjeri oštećena je Osnovna škola „Svetozar Marković“ u Sjenici, a u velikoj opasnosti je i predškolska ustanova, u kojoj već nekoliko dana prokapava krov, a danas u toj ustanovi ne radi ni grijanje.

 Zbog uzuzetno teškog stanja, Sjenicu je, 6. februara posjetio komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, zamjenik predsjednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić, sa svojim najbližim saradnicima i predstavnicima štaba.

 Zbog velikih padavina i snežnih nanosa, koji na pojedinim mestima dostižu i po nekoliko metara, u Sjenici je, još 6. januara 2012. godine, uvedeno stanje vanredne situacije.